Publicat el 07/06/2023

Tacos de cochinita pibil

 

Amb aquesta recepta aprendràs a fer un plat de carn per poder gaudir-lo amb amics/familiars, un plat fàcil i saborós per gaudir.

 

En una batedora, col·loqueu tots els ingredients de la marinada fins a obtenir una salsa uniforme i reserveu.

Talleu la carn a talls gruixuts, d’uns tres dits aproximadament, salpebreu-la, col·loqueu-la en un bol gran i cobriu-la amb la salsa que heu preparat. Tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho marinar a la nevera durant com a mínim 4 hores; és preferible deixar-ho macerar durant tota la nit per obtenir millors resultats.

Un cop la carn estigui marinada, col·loqueu-la en una safata per posar-la al forn amb tota la salsa i tapeu-la amb paper d’alumini. Cuineu-la al forn, que ja tindreu preescalfat, durant aproximadament 1 hora i mitja a 220 ºC

Mentrestant, prepareu la ceba morada envinagrada que acompanyarà els tacos. Per fer-ho, talleu a juliana una ceba i afegiu-hi, també tallat a juliana, un xili habanero (si no us agrada gaire el picant, no en poseu), poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi el suc d’una llimona, un raig de vinagre de poma i sal, remeneu-ho tot, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho a la nevera un mínim de dues hores.

Quan hagi passat l’hora i mitja de cocció del porc, apagueu el forn i deixeu la safata a dins una hora i mitja més perquè s’acabi de fer. Aleshores ja ho podreu treure del forn. Aneu agafant els trossos de carn esfilagarsant-los amb l’ajuda de dues forquilles. Un cop la tingueu tota esfilagarsada, poseu-la en un recipient i afegiu-hi la salsa que teniu a la safata del forn. Mescleu bé i ja tindreu el farcit dels tacos preparat.

Ara ja podeu preparar els tacos: agafeu una tortilla de blat o blat de moro que haureu passat un momentet per la paella i afegiu-hi la carn, una mica de ceba i una mica de coriandre fresc.

 

Ingredients

  • 2 kg de cap de llom de porc
  • Sal i pebre
  • Tortillas de blat o blat de moro
  • Coriandre

MARINADA:

  • Suc de 3 taronges
  • Suc d’1 llima o llimona
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • 4 dents d’all pelats
  • 1 cullerada d’orenga
  • 2 claus d’olor
  • 10 boles de pebre
  • 1 culleradeta de comí molt
  • 100 g de pasta d’achiote (es pot substituir per 2 cullerades de pebre vermell dolç o picant)
  • Mitja cullerada de canyella

ACOMPANYAMENT:

  • Ceba morada, xili habanero (opcional), llimona, vinagre de poma i sal

Deixa un comentari