Suquet de musclos amb allioli
Per començar, renteu els musclos, poseu-los en una cassola al foc amb un rajolí de vi blanc i deixeu que s’obrin al vapor. Quan estiguin oberts, retireu-los del foc i reserveu-los juntament amb el suc de la cocció.
Poseu oli en una cassola i quan estigui calent incorporeu-hi la ceba ratllada. Quan la ceba comenci a agafar color, afegiu-hi el tomàquet, la sal i el sucre. Remeneu-ho bé, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc moderat, remenant de tant en tant, fins que el tomàquet estigui a punt. Mentrestant, amb els ingredients reservats, prepareu l’allioli i reserveu-lo.
Quan el sofregit estigui a punt, incorporeu a la mateixa cassola els musclos amb el seu suc, l’allioli (al gust) i el conyac. Remeneu-ho tot, i quan el brandi s’hagi evaporat ja ho tindreu a punt.
- 1,5 kg de musclos
- 400 g de tomàquet triturat
- 2 cebes · 1 raig de vi blanc sec
- 2 cullerades de conyac
- 1 cullera de postres de sucre
- oli
- sal.
- Allioli:
1 gra d’all
1 ou
oli d’oliva sal