Publicat el 07/07/2022

Suquet d’escórpora (o cap-roig).

 

Per fer el suquet d’escòrpora heu de fer en primer lloc la picada: en un morter, poseu-hi tots els ingredients, piqueu-los i barregeu-los bé fins a aconseguir una pasta.

Peleu la ceba i els alls i ratlleu-los, i ratlleu també els tomàquets. Peleu les patates i talleu-les a trossos grans. Renteu i netegeu l’escórpora i talleu-la a filets.

Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva i afegiu-hi la ceba ratllada; deixeu-ho uns minuts a foc lent fins que comenci a estar transparent, incorporeu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure fins que estigui al punt. Regueu-ho amb el raig de vi i tot seguit incorporeu-hi les patates. Barregeu-ho bé, incorporeu-hi el fumet de peix (1 L segons el gruix de la patata) i deixeu-ho bullir a foc suau fins que les patates estiguin al punt. Serà el moment d’afegir l’escórpora i tot seguit la picada. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt uns 7-8 minuts, movent la cassola de tant en tant per evitar que s’enganxi.

Abans de servir-ho, rectifiqueu el punt de sal i, si agrada, poseu per sobre un parell de cullerades d’allioli negat.

Ingredients

  • 1 escórpora a filets (uns 800 g)
  • 2 patates grans
  • 1 ceba. Oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal
  • Fumet de peix

Per al sofregit:

  • 1 ceba
  • 3 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Un raig de vi blanc

Per a la picada:

  • 20 g d’avellanes torrades sense pell
  • 1 gra d’all pelat
  • 2 branquetes de julivert
  • 1 llesca petita de pa torrat
  • Un raig de vi blanc
  • Uns brins de safrà

Deixa un comentari