Suquet de rap i gambes
Per fer un bon suquet de rap i gambes, peleu les cebes i ratlleu-les, peleu els tomàquets i talleu-los a daus petits, peleu l’all i talleu-lo ben petit.
Poseu oli en una cassola i quan estigui calent passeu-hi lleugerament el rap, salat i una mica enfarinat, i reserveu-lo. A la mateixa cassola, fregiu lleugerament les gambes i reserveu-les.
En aquest mateix oli, sofregiu la ceba a foc suau fins que quedi transparent; tot seguit incorporeu-hi el tomàquet amb l’all i deixeu-ho coure a foc lent, deixant que es vagi confitant.
Peleu les patates, talleu-les a làmines no gaire primes i fregiu-les en una paella (molt poquet). Quan estiguin al punt, afegiu-les a la cassola juntament amb un bon raig de fumet fins que arrenqui el bull. Finalment incorporeu el rap i les gambes, rectifiqueu de sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc baix uns deu minuts, sacsejant la cassola de tant en tant, i ja ho podeu servir.
- 8 talls de rap
- 12 gambes
- 3 cebes de figueres
- 4 tomàquets madurs
- 1 gra d’all
- 4 patates mitjanes
- fumet de peix
- julivert
- oli d’oliva, sal
- farina