“Suquet” de verat amb pèsols
Per fer un suquet de verat amb pèsols heu de netejar els verats, partir-los per la meitat, rentar-los i deixar-los escórrer, després enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli molt calent.
Un cop fregits, reserveu millor en una cassola de fang.
A la mateixa paella on heu fregit els verats poseu la ceba ratllada i el tomàquet i feu un sofregit, quan estigui al punt afegiu els pèsols, salpebreu, doneu unes voltes i poseu a la cassola del peix.
Regueu amb el fumet i deixeu coure a foc lent amb la cassola tapada.
Mentrestant, feu la picada amb tots els ingredients, aclariu-la amb una mica de fumet i incorporeu a la cassola juntament amb els ous durs partits per la meitat. Torneu a tapar la cassola i deixeu coure tot junt uns 10 minuts, després deixeu reposar uns altres 5.
- 8 verats grans
- 750 g de pèsols desgranats
- 1 ceba gran
- 400 g de tomàquets madurs
- 4 ous durs
- farina
- fumet de peix
- sal, perbre i oli
- Picada: 50 g d’ametlles torrades,
- 1 llesca de pa fregit, 15 g de xocolata negra
- 2 grans d’alls fregits i una galeta Maria