Sopa freda de carbassa amb pinyons
Per fer sopa freda de carbassa amb pinyons heu peleu la carbassa, treieu les llavors i talleu-la a trossos petits. Peleu la patata i talleu-la també a daus.
Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli i incorporeu la carbassa deixant ofegar a foc suau uns 5 minuts, incorporeu la patata i seguiu amb la cocció 15 minuts més. Transcorregut aquest temps comproveu que estiguin en el seu punt.
Poseu la carbassa i la patata en un recipient i tritureu, afegiu una mica de sal i tabasco al gust, barrejant-ho bé. Si el puré queda massa espès es pot aclarir amb una mica de llet.
Poseu una mica d’oli en una paella i quan estigui calent fregir lleugerament els pinyons fins que comencin a agafar color, després reserveu.
Coloqueu el puré en els plats de servir, afegiu els pinyons i decoreu amb un rajolí d’oli cru per sobre.
(4 persones)
- 500 g de carbassa
- 1 patata
- 50 g de pinyons
- tabasco
- sal i oli d’oliva
- llet(optatiu)