Publicat el 17/10/2019

Peleu els porros, les cebes, les pastanagues, el nap i la xirivia; talleu-los a trossos més o menys regulars, i reserveu-ho. Traieu les dues pells de les castanyes i reserveu-les.

Poseu aigua freda en una olla i aboqueu-hi la verdura que teniu reservada. Quan l’aigua comenci a bullir, deixeu coure la verdura uns 20 minuts. Passat aquest temps incorporeu-hi les castanyes, rectifiqueu de sal i deixeu que es vagin fent, a foc bastant fort. Quan les castanyes ja estiguin prou cuites, reserveu el brou i passeu tots els ingredients pel passapuré. Seguidament passeu aquest puré a una olla i afegiu-hi la quantitat de brou necessària perquè quedi una textura de puré suau. Es pot acompanyar d’uns dauets de pa fregit.

Per enriquir la sopa i que sigui més cremosa, al final es por afegir un raig de crema de llet.

Ingredients

  • 1 kg de castanyes fresques
  • 4 porros
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 pastanagues
  • 1 nap
  • 1 xirivia
  • aigua
  • sal

Deixa un comentari