Sardines amb guarnició
Per fer sardines amb guarnició heu de tallar els caps i les aletes de les sardines, obriu-les, netegeu-les per dintre i estireu-ne l’espina central.
Renteu-les sota l’aixeta i retireu-los les escates. Deixeu-les escórrer i escalfeu el forn a 250 ºC. Peleu les patates.
Talleu-les a rodanxes i poseu-les en una safata per anar al forn, amanides amb oli i sal. Col·loqueu-hi també els tomàquets sencers i les cebetes, prèviament bullides amb aigua i sal.
Poseu la safata al forn i deixeu-l’hi fins que les patates estiguin una mica rosses.
Saleu els filets de les sardines. Col·loqueu-ne la meitat damunt la taula de la cuina. Farciu-les amb el formatge i la pell de llimona ratllada, i tapeu-les amb l’altra meitat.
Enfarineu les sardines i fregiu-les en una paella amb oli ben calent.
Un cop que totes estiguin fregides, deixeu-les escórrer sobre paper absorbent.
Serviu, a cada plat, un parell de sardines farcides acompanyades de patata, tomàquet i cebes.
- NGREDIENTS:
- 16 sardines grosses ben fresques
- 100 g de formatge Gruyère ratllat
- la pell d’una llimona ratllada
- una mica de farina
- oli i sal
- GUARNICIÓ:
- 12 cebetes
- 4 patates mitjanes
- 4 tomàquets madurs petits
- oli i sal