Sardines al forn amb verdureta | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/06/2020

Escalfeu el forn a 200 ºC. Mentre el forn agafa temperatura, netegeu les sardines traient el cap i la tripa. Renteu-les, deixeu-les escórrer i obriu-les conservant l’espina; seguidament saleu-les i col·loqueu-les, una al costat de l’altra, dins d’una safata per anar al forn.

En una paella amb una mica d’oli salteu la ceba, el pebrot i el gra d’all, tallats a la juliana. Quan el saltat estigui al punt, escampeu-ho per sobre de les sardines. Seguidament regueu-les amb una mica d’oli, unes gotes de vinagre i escampeu pel damunt el pa ratllat i el julivert.

Poseu la safata al forn, de 10 a 15 minuts (dependrà del forn) i ja les tindreu al punt (no les conserveu dins el forn, ja que amb més temperatura quedarien resseques).

Ingredients

  • 20 sardines
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • vinagre
  • oli d’oliva
  • sal
  • pa ratllat
  • julivert picat

Deixa un comentari