Sardines al forn amb salsa d’avellanes
Treure el cap i l’espina de les sardines, rentar i deixar escórrer. Escalfar el forn a temperatura de 180º (dalt i baix).
Posar les sardines obertes en una font de forn i salpebrar.
Peleu la ceba i ratlleu juntament amb el pebrot. En un got de batedora introduir el gra d’all, les avellanes, una branca de julivert i oli d’oliva.
Triturar fins a obtenir la consistència d’una crema, afegir després la ceba i el pebrot i barrejar bé amb una cullera.
Regar les sardines amb la preparació anterior, escampar per sobre les olives negres tallades a trossets o senceres (al gust).
Escampar-hi el formatge ratllat i introduir al forn, de 10 a 15 minuts, depèn de la mida de les sardines.
Suggeriments: a la picada podem canviar les avellanes per pinyons, nous o qualsevol fruita seca.
- De 16 a 20 sardines (segons mida)
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot verd
- 1 gra d’all gran
- 50 g d’avellanes torrades
- 50 g d’olives negres
- 1 branca de julivert
- 40 g de formatge parmesà ratllat
- Sal, pebre i oli