Sardines a la marinera
Per fer sardines a la marinera netegeu les sardines, traieu-los el cap i la tripa, renteu-les i poseu-les a escórrer.
Peleu i talleu la ceba a rodanxes fines i poseu-la a fregir en una cassola amb oli. Quan sigui transparent i comenci a agafar color afegiu-hi una cullerada de farina, un raig de vi blanc, una fulla de llorer i una mica d’aigua, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.
Tritureu el tomàquet, els alls i el julivert i afegiu-los a la cassola, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure a foc lent.
Al cap de 10 minuts incorporeu-hi les sardines, les quals haurem salat prèviament; deixeu que facin xup-xup durant uns 15 minuts i ja estaran al punt. (Són més bones fetes un dia o dos abans.)
- 1 kg de sardines
- 1 ceba grossa
- 1 cullerada de farina
- 1 raig de vi blanc sec
- 3 tomàquets madurs
- 3 grans d’all
- julivert
- una fulla de llorer
- sal i oli