Salmó al forn amb salsa de mostassa i mel | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/02/2021

Preescalfeu el forn durant uns 10 minuts fins que arribi a la temperatura de 180 ºC.

Renteu els lloms de salmó, assequeu-los sobre paper absorbent i salpebreu-los. Unteu amb oli una safata de forn i col·loqueu-hi el salmó.

En un bol a part, poseu una cullerada d’oli d’oliva, la mostassa, la mel i el suc de mitja llimona. Remeneu-ho bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

Pinteu els lloms de salmó amb la salsa de mostassa, perquè es macerin amb el seu sabor. Poseu la safata al forn i deixeu que es vagi fent, durant uns 15 minuts.

Depenent del gruix dels lloms, poden trigar uns minuts més o menys (entre 10 i 15 minuts) i ja els podreu servir.

Acompanyeu-los d’uns espàrrecs verds fets a la planxa amb un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal grossa que afegireu al final.

Ingredients

  • 4 lloms de salmó, sense pell (de 200 g cadascun aprox.)
  • 4 cullerades de mostassa a l’antiga o de Dijon
  • 4 cullerades de mel de canya (o mel comuna)
  • el suc de mitja llimona
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • pebre negre recent molt
  • sal

Deixa un comentari