Risotto de xistorra i formatge manxego
Per fer rissota de xistorra i formatge manxego heu de pelar la ceba i trinxeu-la ben petita.
Poseu oli en una cassola i sofregiu la ceba a foc baix. Quan la ceba es torni transparent i comenci a canviar de color, incorporeu la xistorra tallada a trossos i deixeu-la daurar per ambdós costats.
Un cop daurada afegiu l’arròs i salteu-lo uns segons perquè canviï de color; aleshores aboqueu-hi el vi i els brins de safrà, deixeu evaporar l’alcohol i espereu que redueixi una mica el líquid.
Regueu-ho amb un cullerot de brou (calent) i amb una cullera de fusta i remeneu-ho bé.
Incorporeu el tomàquet ratllat i aneu afegint brou (sempre calent) a poc a poc segons ho vagi demanant l’arròs. Després de 15 -17 minuts l’arròs ja estarà al punt.
Aleshores retireu-lo del foc, afegiu-hi la mantega i el formatge, salpebreu-ho al gust, barregeu-ho bé, incorporeu-hi el suc de llimona, tapeu la cassola, deixeu-ho reposar 5 minuts i ja ho podreu servir.
- 4 tasses (de cafè) d’arròs
- 300 g de xistorra
- 1 ceba
- 1 tomàquet madur
- 1 cullerada de suc de llimona
- uns brins de safrà
- 1 got de vi blanc sec
- brou de carn
- 35 g de mantega
- 125 g de formatge manxego ratllat
- oli d’oliva
- sal i pebre