Publicat el 06/04/2023

Risotto amb pèsols i gambes.

 

Aquesa  deliciosa recepta de risotto amb pèsols i gambes és un plat únic, que encantarà a tota la família.

 

Peleu les gambes. Reserveu les peles i els caps per una banda i els cossos per una altra. Feu un brou, sofregiu les verdures i, quan hagin agafat una mica de color, afegiu-hi les espines de peix, les peles i els caps de gamba. Deixeu que es torri tot una miqueta i afegiu-hi l’aigua, saleu i deixeu bullir 20 minuts.

Mentre es va fent el brou, en una paella gran, sofregiu la ceba tallada ben petita i deixeu-la fer lleugerament. Quan sigui transparent, ja podeu afegir l’arròs; remeneu bé perquè quedi ben impregnat. Quan l’arròs estigui lleugerament translúcid, afegiu-hi el got de vi blanc i remeneu fins que s’hagi evaporat l’alcohol completament. Ja podreu anar afegint el brou calent cullerot a cullerot i remenant de tant en tant; feu-ho fins que l’arròs estigui cuit però encara al dente. Això trigarà uns 15 minuts. Llavors, afegiu el pèsols i deixeu que s’acabi de coure.

Mentre s’acaba de fer l’arròs, salpebreu les gambes, marqueu-les a la planxa, volta i volta, i reserveu.

Ja és moment d’apagar el foc de l’arròs. Afegiu-hi la mantega, doneu unes voltes fins que es desfaci i poseu el formatge. Doneu unes voltes més i ja podreu emplatar, posant l’arròs i per sobre les gambés que teníeu reservades. També hi podeu afegir una mica de julivert per decorar.

Ingredients

  • 400 g d’arròs especial per a risotto
  • 300 g de gamba vermella
  • 200 g de pèsols
  • una ceba trinxada petita
  • un got de vi blanc
  • 1 litre de brou de peix (espines de peix, porro, api, caps de gamba, peix, etc.)
  • 60 g de mantega
  • 60 g de formatge parmesà
  • oli d’oliva
  • sal pebre
  • julivert

Deixa un comentari