Risotto amb pèsols i gambes
Risotto amb pèsols i gambes.
Aquesa deliciosa recepta de risotto amb pèsols i gambes és un plat únic, que encantarà a tota la família.
Peleu les gambes. Reserveu les peles i els caps per una banda i els cossos per una altra. Feu un brou, sofregiu les verdures i, quan hagin agafat una mica de color, afegiu-hi les espines de peix, les peles i els caps de gamba. Deixeu que es torri tot una miqueta i afegiu-hi l’aigua, saleu i deixeu bullir 20 minuts.
Mentre es va fent el brou, en una paella gran, sofregiu la ceba tallada ben petita i deixeu-la fer lleugerament. Quan sigui transparent, ja podeu afegir l’arròs; remeneu bé perquè quedi ben impregnat. Quan l’arròs estigui lleugerament translúcid, afegiu-hi el got de vi blanc i remeneu fins que s’hagi evaporat l’alcohol completament. Ja podreu anar afegint el brou calent cullerot a cullerot i remenant de tant en tant; feu-ho fins que l’arròs estigui cuit però encara al dente. Això trigarà uns 15 minuts. Llavors, afegiu el pèsols i deixeu que s’acabi de coure.
Mentre s’acaba de fer l’arròs, salpebreu les gambes, marqueu-les a la planxa, volta i volta, i reserveu.
Ja és moment d’apagar el foc de l’arròs. Afegiu-hi la mantega, doneu unes voltes fins que es desfaci i poseu el formatge. Doneu unes voltes més i ja podreu emplatar, posant l’arròs i per sobre les gambés que teníeu reservades. També hi podeu afegir una mica de julivert per decorar.
- 400 g d’arròs especial per a risotto
- 300 g de gamba vermella
- 200 g de pèsols
- una ceba trinxada petita
- un got de vi blanc
- 1 litre de brou de peix (espines de peix, porro, api, caps de gamba, peix, etc.)
- 60 g de mantega
- 60 g de formatge parmesà
- oli d’oliva
- sal pebre
- julivert