Rap amb rovellons | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/12/2020

Peleu la ceba i ratlleu-la. Ratlleu la polpa dels tomàquets. Renteu bé els rovellons, deixeu-los escórrer i si son grossos talleu-los a trossos. Esmicoleu els alls i el julivert. Saleu les supremes de rap i enfarineu-les.

En una paella amb una mica d’oli sofregiu els rovellons, saleu-los una mica i quan ja estiguin al punt escampeu pel damunt l’all i julivert esmicolat, barregeu-ho bé i reserveu-los.

Poseu oli en una cassola i quan estigui calent marqueu lleugerament les supremes de rap que teniu preparades i reserveu-les. A la mateixa cassola poseu la ceba que teniu ratllada, deixeu-la coure a foc moderat fins que comenci a agafar color i aleshores afegiu el tomàquet. Quan el sofregit ja estigui ben cuit regueu-lo amb el vi, deixeu que el alcohol s’evapori i aleshores incorporeu els bolest, el rap i afegiu el fumet, tapeu la cassola i deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc moderat, sacsejant la cassola de tant en tant per evitar que s’enganxi.

Ingredients

  • 4 supremes o cuetes de rap
  • 1 ceba grossa
  • 2 tomates petits madurs
  • fumet de peix
  • un bon raig de vi blanc sec
  • una mica de farina
  • 1/2 quilo de rovellons
  • 2 grans d’all
  • una branca de julivert
  • sal
  • oli d’oliva

Deixa un comentari