Rap al cava amb salsa d’ametlles
Elaboració Rap al cava amb salsa d’ametlles
Recepta de rap
Picada: poseu les ametlles torrades i el gra d’all en el morter, piqueu-ho bé i quan estigui al punt poseu-hi una mica d’oli. Seguidament saleu el rap i les cues de llagostí (pelades) i enfarineu-los.
Poseu oli en una paella, fregiu lleugerament el rap i els llagostins per ambdós costats i reserveu-los. A la mateixa paella, incorporeu-hi la picada juntament amb el cava, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir; tot seguit poseu-hi la crema de llet i el fumet, sense deixar de remenar.
Quan la salsa ja estigui al punt, incorporeu-hi el rap i els llagostins que teniu reservats, deixeu-ho a foc lent uns 5 minuts i ja ho podreu servir.
Decoreu-ho per sobre amb una mica d’ametlla laminada.
Ingredients:
- 12 medallons de rap
- 75 cl de cava brut
- 100 cl de fumet
- 12 cues de llagostí
- crema de llet
- ametlles laminades
- sal
Per a la picada:
- 1 all
- ametlles torrades i pelades
- oli d’oliva