Quiche de porros amb formatge de cabra i ametlles
Per fer quiche de porros amb formatge de cabra i ametlles en un bol posem la mantega amb la farina, (prèviament deixarem la mantega a temperatura ambient perquè s’estovi) i amb els dits l’anirem barrejant bé fins a obtenir una massa semblant a les serradures.
fegirem a poc a poc l’aigua tèbia amb la sal fins a obtenir una massa elàstica i compacta. Deixem reposar a temperatura ambient uns vint minuts.
Per al farciment: Tallem la ceba i els porros finament. En una cassola escalfem oli i posem les verdures. Les cuinem a foc lent i les condimentem amb sal, pebre i julivert. Les escorrem perquè perdin l’aigua que han deixat anar.
Preescalfem el forn a 175º. En un altre bol preparem el farciment amb la nata, els ous, el formatge de cabra.
Afegim les verdures i una mica de nou moscada.
Estirem la massa ajudant-nos amb una mica de farina perquè no s’enganxi al corró.
Col·loquem la massa en el motlle i retirem la que sobra. Punxem amb una forquilla la base de la massa per evitar que es formin bombolles en coure-la.
Es pot donar un primer cop de forn sol a la massa, depenent de la potència del grill i per evitar que quedi una mica crua.
Després la treiem del forn i aboquem el farciment, ho cobrim amb el formatge ratllat i l’ametlla laminada, uns 20 minuts més al forn.
- Per a la massa:
- 75 g de mantega
- 150 g de farina de blat
- sal
- aigua tèbiaPer al farcit:
- 5 porros,
- ½ ceba
- sal
- oli
- pebre
- julivert
- 4 ous
- una mica de nata líquida
- nou moscada
- 75 g de formatge de cabra
- formatge rallat
- ametlles laminades