Potatge de vigília
Potatge de vigília, una recepta fàcil i saborosa de Quaresma.
Poseu a remullar els cigrons la nit anterior. Peleu la ceba i els alls.
Talleu la ceba, els alls, els pebrots i el tomàquet a trossos petits.
Peleu les patates i talleu-les a trossos grossos.
Renteu els espinacs i talleu-los a tires i esmicoleu el bacallà, que ja tindreu dessalat.
Poseu oli en una cassola i sofregiu la ceba i els alls a foc suau; quan comencin a canviar de color, incorporeu-hi els pebrots i els tomàquets que teniu preparats, barregeu-ho bé i deixeu-ho coure fins que els pebrots quedin tous. Aleshores afegiu els cigrons escorreguts, remeneu-ho bé i incorporeu l’aigua i la sal al gust. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc mitjà uns 25 minuts. Seguidament incorporeu les patates i continueu amb la cocció 20 minuts més o fins que els cigrons estiguin al punt. Passat aquest temps, afegiu els espinacs i el bacallà esmicolat i deixeu-ho coure cinc minuts més. Tanqueu el foc i deixeu reposar uns 5 minuts abans de servir.
- 300 g de cigrons secs
- 250 g d’espinacs frescos
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 tomàquet madur
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- 1 litre i mig d’aigua
- 200 g de bacallà dessalat