Porrusalda amb carbassa i bacallà
Per fer la porrusalda, poseu el bacallà a dessalar en aigua freda durant una nit, canviant l’aigua una vegada. Després fiqueu-lo en una olla amb aigua freda i poseu-lo a foc lent fins que comenci a bullir; retireu-lo del foc i reserveu l’aigua.
Poseu oli en una cassola. Quan estigui calent, tireu-hi els porros nets i tallats a rodanxes no gaire gruixudes, després les patates tallades a daus i finalment la carbassa també a trossos. Deixeu-ho daurar lleugerament i cobriu-ho amb aigua.
Rectifiqueu de sal i coeu a foc mig uns 15 minuts. Mentrestant, peleu i traieu les espines del bacallà i esmicoleu-lo.
Així que la patata estigui cuita, afegiu a la cassola el bacallà i la seva aigua de cocció. Remeneu i incorporeu el julivert i l’ou dur picats finament. Torneu a rectificar de sal si cal i passat un parell de minuts ja ho podrem servir.
- 150 g de bacallà salat
- 4 porros
- 400 g de patates
- 250 g de carbassa
- 1 ou dur
- Julivert
- 3 cullerades d’oli
- Sal