Pomes al forn
Pomes al forn
Preescalfeu el forn (a dalt i a baix) a 180 ºC. Renteu i netegeu les pomes i buideu-ne el cor.
Dins del cor de cada poma, poseu-hi una culleradeta de mantega, una culleradeta de sucre morè, un tros de branca de canyella i un rajolí de moscatell.
Poseu les pomes en una safata, espolseu-hi el sucre restant per sobre, ruixeu-les amb el moscatell i poseu una mica d’aigua al fons de la safata perquè s’evapori durant la cocció.
Poseu la safata al forn, que ja tindreu calent, i deixeu-les fins que estiguin toves (uns 30 minuts).
Quan el color de les pomes hagi canviat a marró daurat i la pell estigui arrugada, ja estaran fetes.
S’ha d’observar de tant en tant si la safata es queda sense aigua i afegir-ne una mica per tal que la base no es cremi ni s’enganxi.
(En comptes de moscatell s’hi pot posar vi ranci o rom.)
- 4 pomes Golden madures
- 80 g de sucre morè
- 1 branca de canyella
- 4 culleradetes de mantega
- 1 got de moscatell
- aigua