Pollastre amb rossinyols | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/11/2020

Renteu els rossinyols i deixeu-los escórrer. Talleu el pollastre a octaus, renteu-lo, assequeu-lo bé i salpebreu-lo.

Poseu oli en una cassola i quan comenci a estar calent incorporeu-hi el pollastre, deixeu-lo daurar per ambdós costats i reserveu-lo.

Passeu els rossinyols per una paella amb una mica d’oli i reserveu-los.

A la mateixa cassola sofregiu la ceba, i a foc suau deixeu que es vagi fent. Quan comenci a canviar de color poseu-hi el tomàquet juntament amb una mica de sucre per suavitzar-ne l’acidesa; remeneu-ho bé i quan el tomàquet ja estigui al punt regueu-ho amb el vi ranci i deixeu que l’alcohol s’evapori, ara ja podeu posar-hi els rossinyols que teniu reservats, el farcellet d’herbes i el pollastre, barregeu tot i si cal regueu-ho amb una mica d’aigua. Rectifiqueu de sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent, remenant de tant en tant, fins que el pollastre quedi al punt.

Ingredients

  • 1 pollastre tallat a octaus
  • 1/2 kg de rossinyols
  • 1 ceba ratllada
  • 2 tomàquets madurs ratllats
  • 1 farcellet d’herbes
  • 1 copa de vi ranci
  • oli
  • sal i pebre
  • sucre

Deixa un comentari