Pollastre amb rossinyols
Renteu els rossinyols i deixeu-los escórrer. Talleu el pollastre a octaus, renteu-lo, assequeu-lo bé i salpebreu-lo.
Poseu oli en una cassola i quan comenci a estar calent incorporeu-hi el pollastre, deixeu-lo daurar per ambdós costats i reserveu-lo.
Passeu els rossinyols per una paella amb una mica d’oli i reserveu-los.
A la mateixa cassola sofregiu la ceba, i a foc suau deixeu que es vagi fent. Quan comenci a canviar de color poseu-hi el tomàquet juntament amb una mica de sucre per suavitzar-ne l’acidesa; remeneu-ho bé i quan el tomàquet ja estigui al punt regueu-ho amb el vi ranci i deixeu que l’alcohol s’evapori, ara ja podeu posar-hi els rossinyols que teniu reservats, el farcellet d’herbes i el pollastre, barregeu tot i si cal regueu-ho amb una mica d’aigua. Rectifiqueu de sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent, remenant de tant en tant, fins que el pollastre quedi al punt.
- 1 pollastre tallat a octaus
- 1/2 kg de rossinyols
- 1 ceba ratllada
- 2 tomàquets madurs ratllats
- 1 farcellet d’herbes
- 1 copa de vi ranci
- oli
- sal i pebre
- sucre