Pollastre amb escamarlans | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/07/2020

En un morter, prepareu la picada amb tots els ingredients i reserveu-la.

Talleu el pollastre a octaus, salpebreu-lo, enrossiu-lo en una cassola amb oli i reserveu-lo.

En el mateix oli fregiu lleugerament els escamarlans salpebrats i reserveu-los.

Aprofiteu el mateix oli per fer el sofregit a foc lent: començareu per la ceba i quan comenci a enrossir-se incorporeu el tomàquet i la fulla de llorer; deixeu que es vagi fent i quan ja estigui al punt regueu-lo amb el conyac i deixeu reduir l’alcohol. Tot seguit, afegiu una cullerada de farina i dos cullerots d’aigua, remeneu-ho bé i incorporeu el pollastre. Deixeu-ho coure a poc a poc, amb la cassola tapada uns 40 minuts, fins que el pollastre estigui tendre, sacsejant la cassola de tant en tant; si veieu que es queda sense suc, podeu afegir una mica més d’aigua.

Quan el pollastre ja estigui cuit, afegiu els escamarlans juntament amb la picada i deixeu-ho coure uns 10 minuts més.

(Es pot substituir l’aigua per brou de pollastre. Guanyarà en sabor si ho prepareu d’un dia per l’altre.)

Ingredients

  • 1 pollastre de pagès
  • 12 escamarlans mitjans
  • 2 cebes trinxades
  • 3 tomàquets ratllats
  • 1 fulla de llorer
  • un bon raig de conyac
  • oli
  • farina
  • aigua
  • sal i pebre

Per a la picada:

  • 2 galetes maria
  • 2 grans d’all
  • una mica de vi ranci
  • un grapat d’ametlles
  • ½ presa de xocolata negra

Deixa un comentari