Pollastre amb escamarlans
En un morter, prepareu la picada amb tots els ingredients i reserveu-la.
Talleu el pollastre a octaus, salpebreu-lo, enrossiu-lo en una cassola amb oli i reserveu-lo.
En el mateix oli fregiu lleugerament els escamarlans salpebrats i reserveu-los.
Aprofiteu el mateix oli per fer el sofregit a foc lent: començareu per la ceba i quan comenci a enrossir-se incorporeu el tomàquet i la fulla de llorer; deixeu que es vagi fent i quan ja estigui al punt regueu-lo amb el conyac i deixeu reduir l’alcohol. Tot seguit, afegiu una cullerada de farina i dos cullerots d’aigua, remeneu-ho bé i incorporeu el pollastre. Deixeu-ho coure a poc a poc, amb la cassola tapada uns 40 minuts, fins que el pollastre estigui tendre, sacsejant la cassola de tant en tant; si veieu que es queda sense suc, podeu afegir una mica més d’aigua.
Quan el pollastre ja estigui cuit, afegiu els escamarlans juntament amb la picada i deixeu-ho coure uns 10 minuts més.
(Es pot substituir l’aigua per brou de pollastre. Guanyarà en sabor si ho prepareu d’un dia per l’altre.)
- 1 pollastre de pagès
- 12 escamarlans mitjans
- 2 cebes trinxades
- 3 tomàquets ratllats
- 1 fulla de llorer
- un bon raig de conyac
- oli
- farina
- aigua
- sal i pebre
Per a la picada:
- 2 galetes maria
- 2 grans d’all
- una mica de vi ranci
- un grapat d’ametlles
- ½ presa de xocolata negra