Pèsols amb sépia i patates
Per fer pèsols amb sepia i patates en una cassola poseu oli d’oliva i la sépia tallada a trossos en fred. Quan s’hagi consumit l’aigua de la sépia, afegiu-hi les cebes i els alls tendres trinxats, tot seguit el tomàquet ratllat.
Un cop el sofregit sigui cuit, el regueu amb vi blanc i deixeu-lo reduir. Incorporeu-hi els pèsols i les patates, rectifiqueu de sal i cobriu-ho amb aigua i sucre. Quan la sépia estigui tova afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure tot amb la cassola tapada i a foc lent fins que els pèsols siguin cuits.
Peleu les patates, talleu-les a trossos regulars i fregiu-les en una paella amb oli calent. Un cop fregides, reserveu-les.
- Una sépia de 700 g
- 1/2 kg de pèsols desgranats
- 1/2 kg de patates
- 3 cebes tendres
- 2 alls tendres
- 1 got de vi blanc d’Alella
- 1 got petit d’oli d’oliva
- 1/2 l d’aigua amb sucre
- 1 pols de salPer a la picada:
- 50 g d’ametlles i avellanes
- 1 tros de nyora
- 1 gra d’all
- julivert