Peus de porc al cava
Per fer aquests peus de porc, renteu primer els xampinyons, fregiu-los en una paella amb una mica d’oli, flamegeu-los amb el conyac i reserveu-los.
Talleu els peus de porc per la meitat horitzontalment i lligueu-los perquè no es deformin.
En una olla i en fred poseu tots els ingredients per a la cocció del peus, porteu-la a ebullició i deixeu-los coure a foc suau durant 1 hora. Quan els peus ja estiguin cuits, deslligueu-los, passeu-los per farina, fregiu-los en una paella amb oli calent fins que quedin daurats per ambdós costats i deixeu-los escórrer sobre paper absorbent.
En el mateix oli fregiu, a foc suau, la ceba i la pastanaga ratllades; quan comencin a canviar de color, incorporeu una cullerada de farina, barregeu-ho bé i regueu-ho amb el cava.
Quan l’alcohol s’hagi evaporat afegiu una mica de brou de la cocció i finalment la crema de llet. Remeneu-ho bé i aboqueu la salsa en una cassola de fang. Incorporeu-hi els peus i els xampinyons que teniu reservats, barregeu-ho tot i deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts a foc suau. Serviu-los molt calents.
- 4 peus de porc
- Per a la cocció:
- 1 pastanaga
- 1 branca d’api
- 1 fulla de llorer
- 1 ceba petita
- 2 claus d’espècies
- 2 litres d’aigua i sal
- Salsa:
- 1 pastanaga
- 1 ceba mitjana
- 200 cl de crema de llet
- 2 cullerades de farina
- 1 got gran de cava sec
- Guarnició:
- 200 g de xampinyons
- 1 copeta de conyac