Publicat el 01/08/2019

Peleu les patates, talleu-les en dues meitats i col·loqueu-les en una safata que pugui anar al forn.

Preescalfeu el forn a temperatura mitja; passats uns minuts introduïu la safata amb les patates i deixeu-les coure una mitja hora. Quan les patates ja estiguin toves per dins, ja podreu apagar el forn i reservar-les fora fins que es refredin.

Un cop hagin perdut temperatura, buideu l’interior de les patates amb una cullera sopera i reserveu-ne el contingut.

En un bol barregeu els trossos de patates que teniu reservats, la tonyina esmicolada, la mantega, un rajolí d’oli d’oliva i l’espècie escollida i salpebreu-ho al gust fins que quedi una massa homogènia. Finalment incorporeu una tasseta de salsa de tomàquet i seguiu barrejant.

Farciu les meitats de patates amb aquesta preparació, col·loqueu-les en una safata que pugui anar al forn i escampeu pel damunt la resta de salsa de tomàquet, i finalment el formatge ratllat pel damunt. Poseu-les a gratinar fins que el formatge quedi ben daurat.

Ingredients

  • 4 patates de mida mitjana
  • 2 llaunes petites de tonyina
  • una nou de mantega
  • una tasseta i mitja de salsa de tomàquet
  • formatge parmesà ratllat
  • sal i pebre al gust
  • oli
  • orenga o altre (alfàbrega, farigola…)

Deixa un comentari