Publicat el 03/03/2022

Una recepta ideal per degustar per Quaresma, patates farcides de brandada.

 

Netegeu les patates, poseu-les senceres i amb pell en una olla, cobertes d’aigua, i deixeu-les bullir aproximadament una mitja hora (dependrà de la mida i de la varietat).

Mentrestant, poseu la llet juntament amb mig litre d’aigua en un cassó i quan comenci a bullir introduïu-hi el bacallà i deixeu-lo a foc suau uns 8 minuts; després, escorreu-lo i, quan s’hagi refredat una mica, traieu-li la pell i les espines i esmicoleu-lo.

D’altra banda, poseu oli en una paella a foc molt baix i fregiu els alls pelats, deixant que quedin tous però sense que agafin color, i reserveu-los.

Talleu les patates per la meitat i buideu-les tant com pugueu amb molt de compte, per evitar que es trenquin.

En un recipient, aneu mesclant el bacallà esmicolat, la polpa de la patata, els alls aixafats, el rovell de l’ou dur i el got de crema de llet i, un cop estigui tot ben barrejat, salpebreu i aneu incorporant-hi el got d’oli ben a poc a poc fins que quedi una massa cremosa (també podríem fer la massa amb el batedor). Una vegada tingueu la massa al punt, aneu farcint les patates, que tindreu reservades en una safata per anar al forn, tireu-hi una mica de formatge per sobre i poseu-ho a gratinar.

 

Ingredients

  • 6 patates grans
  • 800 g de bacallà remullat
  • 6 grans d’all
  • 1 ou dur
  • ½ l de llet
  • 1 got de crema de llet
  • Formatge ratllat
  • Sal oli i pebre

Deixa un comentari