Publicat el 09/02/2023

Patates amb xoriço.

 

Trossegeu les patates (sense pell) i talleu les cebes i el pebrot a trossos petits. Talleu també el xoriço a trossets d’aproximadament 2 cm.

Poseu oli en una cassola. Quan estigui calent, afegiu-hi les patates i deixeu-les enrossir durant 5 minuts. Passat aquest temps, incorporeu el xoriço i deixeu-ho coure 5 minuts més; aleshores retireu el xoriço i afegiu-hi la ceba i el pebrot, anant remenant durant tres minuts més. Incorporeu llavors el vi, deixeu que l’alcohol s’evapori i serà el moment d’afegir-hi l’aigua i deixar-ho coure uns deu minuts, a foc moderat i remenant de tant en tant. Transcorreguda aquesta estona, afegiu-hi el pebre vermell i el pebre, rectifiqueu de sal i deixeu continuar la cocció perquè faci xup-xup durant uns 20 minuts més; llavors serà el moment de posar-hi el xoriço i deixar-ho fins que la patata estigui al punt. Retireu la cassola del foc i deixeu-ho reposar uns deu minuts abans de servir.

 

Bruxtal.

Ingredients

  • 1 kg de patates
  • ½ kg de xoriço
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 2 cebes de figueres
  • ½ pebrot vermell
  • ½ got de vi blanc
  • 2 gots d’aigua
  • Oli, sal i pebre

Deixa un comentari