Patates amb rossellones
Per fer patates amb rossellones heu de deixar les rossellones amb aigua i sal una mitja hora, rentar-les bé i deixar-les que s’escorrin.
Pelar les patates i tallar-les a trossos regulars. Pelar i picar ben fina la ceba. Tallar el pebrot a trossos petits.
Posar oli en una cassola de fang i sofregir la ceba; quan comenci a posar-se transparent, afegir el pebrot.
Deixar coure tot junt uns 10 minuts a foc suau i seguidament afegir les patates. Remenar bé i prosseguir la cocció.
En un morter, picar els alls juntament amb el julivert, aclarir amb una mica d’aigua, escampar la picada per damunt de les patates i afegir-hi aigua fins que quedin cobertes.
Assaonar amb sal, pebre i nou moscada (al gust), afegir les rossellones i deixar coure lentament fins que les patates estiguin ben cuites.
Servir a la mateixa cassola.
- 1,5 kg de patates
- 500 g de rossellones
- 1 ceba grossa
- 1 pebrot verd gran
- 2 grans d’all
- una branca gran de julivert
- oli
- sal i pebre
- nou moscada