Patata, pèsol i calamar
Per fer patata, pèsol i calamr heu de netejar els calamars i talleu-los a rodanxes.
Poseu un bon raig d’oli en una cassola de fang, poseu-hi els calamars i deixeu que es vagin daurant.
Mentrestant peleu la ceba, piqueu-la i, quan el calamar estigui daurat, incorporeu-la a la cassola.
Quan la ceba comenci a agafar color, afegiu-hi els tomàquets ratllats i deixeu que es vagi coent a foc suau, remenant de tant en tant.
Poseu el brou de peix al foc, en una olla; quan comenci a arrencar el bull poseu-hi les patates pelades i tallades a trossos i deixeu-les coure uns deu minuts.
Passat aquest temps incorporeu-les a la cassola juntament amb el brou i els pèsols, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure fent xup-xup, amb la cassola tapada.
Bon profit!
- 1 kg de calamars
- 2 cebes grans
- 4 tomàquets madurs
- 1/2 l de brou de peix
- 2 patates
- 250 g de pèsols pelats
- Oli d’oliva
- Sal