Publicat el 25/04/2024

Pastís francès de maduixes

 

Preescalfeu el forn a 180°, amb calor a dalt i a baix.
Poseu la mantega en una safata apta per al forn de 20×30. Introduïu-la al forn per fondre la mantega, durant 10 minuts. Traieu-la del forn i col·loqueu les maduixes a la base (amb la part tallada cap avall). No apagueu el forn.
Ara haureu de batre els ingredients: poseu dins un bol la llet, la farina, el sucre, els ous i el rom. Ha de quedar tot molt ben batut, i seguidament aboqueu, a poc a poc, la barreja damunt les maduixes.
Enforneu a 180°, amb calor a dalt i a baix, durant 45-50 minuts o fins que el pastís agafi un to daurat i que, en clavar-hi un escuradents, surti net.
Traieu-lo del forn, i deixeu-lo refredar i ja estarà llest per servir.
Aquest pastís, dins el forn puja força, però un cop es refreda, baixa.
Si l’heu de desar, reserveu-lo a la nevera.
En el moment de servir, opcionalment, podeu decorar-lo amb sucre llustre.

Ingredients

Ingredients:
40 g de mantega
400 g de maduixes (tallades per la meitat al llarg)
400 g de llet sencera
130 g de farina de rebosteria
150 g de sucre
4 ous
15 g de rom (opcional)
Sucre llustre, per decorar (opcional)

Deixa un comentari