Publicat el 07/11/2007

Per fer pastís de xampinyons i carbassó heu de posar al foc un cassó amb la mantega, incorporar la farina i deixar coure a foc lent durant un minut, remenant constantment.

Apartar del foc, salpebrar i afegir la llet bullint, tornar a posar el cassó al foc i remoure constantment fins que torni a bullir. Arribat a aquest punt deixeu-ho coure un parell de minuts més i reservar.

Mentres, escalfar el forn a 190 º. Untar amb mantega un motlle rectangular tipus cake i escampar la farina per sobre, procurant que tot el motlle quedi cobert per una capa molt fina (eliminar la qual sobre) .

Rentar el carbassó i, sense pelar-lo, tallar-lo longitudinalment en 4 tires, després fer trossos de mig centímetre de gruix.

Posar el carbassó en una paella amb oli molt calent i a foc fort fins que agafi color, salpebreu-lo i reserveu-lo.

Rentar els xampinyons, tallar-los a quarts i saltar en una paella amb una mica d’oli calent, millor fer-ho en tres rondes per evitar que deixin anar massa aigua, després salpebrar-lo i reservar-lo.

Batre els ous amb un punt de sal, barrejar amb la salsa beixamel i finalment incorporar el carbassó i els xampinyons.

Col·locar la barreja dins el motlle que tenim preparat i introduir al forn de 15 a 20 minuts. Passat aquest temps deixar refredar una mica i desemmotllar-lo.

Pots servir-ho fred amb maionesa o calent amb salsa de pebrot rostit.

Ingredients

  • 3 ous
  • 1 carbassó gran
  • 300 kg de xampinyons
  • 15 kg de mantega
  • 1 C de farina
  • sal i oli, Salsa beixamel
  • ½ l de llet
  • 50 kg de farina
  • 50 kg de mantega
  • Pebre blanca

Deixa un comentari