Pastís de xampinyons i carbassó
Per fer pastís de xampinyons i carbassó heu de posar al foc un cassó amb la mantega, incorporar la farina i deixar coure a foc lent durant un minut, remenant constantment.
Apartar del foc, salpebrar i afegir la llet bullint, tornar a posar el cassó al foc i remoure constantment fins que torni a bullir. Arribat a aquest punt deixeu-ho coure un parell de minuts més i reservar.
Mentres, escalfar el forn a 190 º. Untar amb mantega un motlle rectangular tipus cake i escampar la farina per sobre, procurant que tot el motlle quedi cobert per una capa molt fina (eliminar la qual sobre) .
Rentar el carbassó i, sense pelar-lo, tallar-lo longitudinalment en 4 tires, després fer trossos de mig centímetre de gruix.
Posar el carbassó en una paella amb oli molt calent i a foc fort fins que agafi color, salpebreu-lo i reserveu-lo.
Rentar els xampinyons, tallar-los a quarts i saltar en una paella amb una mica d’oli calent, millor fer-ho en tres rondes per evitar que deixin anar massa aigua, després salpebrar-lo i reservar-lo.
Batre els ous amb un punt de sal, barrejar amb la salsa beixamel i finalment incorporar el carbassó i els xampinyons.
Col·locar la barreja dins el motlle que tenim preparat i introduir al forn de 15 a 20 minuts. Passat aquest temps deixar refredar una mica i desemmotllar-lo.
Pots servir-ho fred amb maionesa o calent amb salsa de pebrot rostit.
- 3 ous
- 1 carbassó gran
- 300 kg de xampinyons
- 15 kg de mantega
- 1 C de farina
- sal i oli, Salsa beixamel
- ½ l de llet
- 50 kg de farina
- 50 kg de mantega
- Pebre blanca