Pastís de poma
Reserveu una mica de mantega per untar la safata del forn. Peleu les pomes, talleu-les a làmines i reserveu-les.
Trenqueu els ous i poseu el rovell i la clara en un bol juntament amb el sucre i la vainilla i barregeu-ho bé. Un cop ben barrejat, afegiu el rom, la llet –millor tèbia– i la mantega desfeta. Un cop tot ben barrejat, incorporeu a poc a poc la farina tamisada i, sense deixar de remena,r afegiu-hi les làmines de poma.
Unteu el motlle amb la mantega que teniu reservada i empolvoreu-lo amb una mica de farina, aboqueu-hi la mescla que teniu preparada i poseu el motlle al forn, prèviament escalfat a 200º, durant uns 30 minuts.
Passat aquest temps, deixar-lo refredar i ja el tindreu a punt.
- 100 g de farina
- 80 g de sucre
- 4 ous
- 1 got de llet
- 1 cullerada de vainilla
- 2 cullerades de rom
- 60 g de mantega
- 2 pomes Golden (400 g)