Pastís de nous
Per fer pastís de nous heu de posar la farina en un bol juntament amb la mantega (la qual haurem estovat prèviament), el sucre, el rovell d’ou i una mica de sal.
Treballar la massa i si queda massa espessa incorporar un parell de cullerades d’aigua, seguir treballant fins que ens quedi ben lligada.
Cobrir la massa amb un tovalló i deixar reposar a la nevera més o menys una hora. Mientres, barrejar molt bé els ingredients de la cobertura: les nous la crema de llet, la vainilla, el sucre i la clara muntada a punt de neu.
Estirar la massa fins que quedi un gruix d’uns 5 mm i col·locar-la en un motlle de 24 cm de diàmetre, punxar-la i posar-la uns minuts al forn fins que adquireixi consistència (no ha de daurar-se).
En aquest punt treure, cobrir amb els ingredients de cobertura que tenim preparats i tornar a introduir al forn (180º) uns 30 minuts
- 225 g de farina
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre
- 1 rovell d’ou sal cobertura:
- 125 g de nous triturades
- 250 cc de crema de llet
- ½ c. extracte de vainilla
- 1 clara d’ou
- 100 g de sucre