Publicat el 09/05/2024

Pastís de carn, patata i moniato gratinat

 

Bulliu les patates i moniatos nets i amb pell en aigua amb sal.
Escalfeu el forn a 200 ºC. Mentrestant, piqueu la ceba i el pebrot i sofregiu-los en una paella. Passats uns minuts, afegiu-hi el gra d’all picat.
Quan la ceba, el pebrot i l’all estiguin daurats, afegiu-hi la carn picada i cuineu-ho bé. Salpebreu-ho al gust. Un cop fet això, afegiu els ous durs, les olives picades i les panses. Reserveu-ho.

Quan estiguin cuites les patates i els moniatos, deixeu-ho temperar una mica i peleu-ho tot abans no es refredi. Aixafeu-ho tot amb l’ajuda d’un passapuré. Afegiu-hi la llet i la mantega; es pot afegir més o menys líquid segons el gust de cadascú. Condimenteu bé amb sal, pebre i nou moscada .

En una safata alta apta per a forn, poseu una capa fina de puré, col·loqueu-hi a sobre el farcit i acabeu amb la resta del puré. Tireu una mica de formatge per sobre i gratineu al forn fins que la superfície estigui daurada.

Ingredients

Ingredients
6 o 8 persones:
Puré:
750 g de patates
750 g de moniatos
100 ml de llet
60 g de mantega
Nou moscada
Formatge per gratinar
Sal i pebre
Farcit:
500 g de carn picada de vedella
1 ceba
1 pebrot vermell
1 gra d’all
2 ous durs
100 g d’olives verdes
50 g de panses
Sal i pebre

Deixa un comentari