Pastís d’albergínia i carbassó | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/09/2019

Renteu bé les verdures i peleu els tomàquets. Talleu a rodanxes molt fines els tomàquets i en rodanxes com de mig centímetre els carbassons i les albergínies. Empolvoreu les albergínies amb una mica de sal i deixeu-les ‘suar’ 20 minuts en un colador. Assaoneu lleugerament els carbassons, i mentrestant aneu-los passant per la planxa un minut per cada costat perquè agafin una mica de color. Feu el mateix amb les albergínies.

Bateu els ous salpebrats amb la nata.

Aneu muntant el pastís, per capes, en una safata de forn una mica fonda. Poseu primer albergínies, tomàquet i carbassons, i aneu intercalant formatge ratllat amb daus de pernil. A meitat del procés ruixeu-ho amb batut d’ous, regant per igual tots els costats.

Acabeu amb carbassó, albergínia i la resta de batut d’ous i escampeu formatge ratllat pel damunt.

Poseu la safata al forn a 190º uns 20 minuts a la part mitjana del forn i amb calor a dalt i baix, fins que veieu que la superfície estigui daurada i el batut d’ous hagi quallat sense perdre suculència. Deixeu-ho reposar 5 minuts abans de servir.

Ingredients

  • 2 albergínies
  • 2 carbassons
  • 2 tomàquets mitjans vermells i ferms
  • 150 g de pernil cuit tallat a daus petits
  • 150 g de formatge ratllat al gust, que fongui bé
  • 5 ous
  • 200 ml de nata líquida (crema de llet)
  • Sal, pebre i oli d’oliva

Deixa un comentari