Panellets amb moniato | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/10/2020

Poseu el moniato a coure al forn i quan ja estigui al punt reserveu-lo. Quan ja s’hagi refredat, peleu-lo i xafeu-lo bé amb una forquilla.

En un bol barregeu la farina d’ametlla, el sucre, la pasta de moniato i el rovell de l’ou. Treballeu bé aquesta massa fins a obtenir una bola de massapà que embolicareu amb film transparent i que deixareu reposar a la nevera durant unes hores (millor si es tota la nit).

Passat el temps, traieu el massapà de la nevera, deixeu-lo entebeir-se una mica i repartiu-lo en porcions segons les variats de panellets que vulgueu fer.

Aneu donant la forma, ja sigui bola, allargats, en forma de piràmide, rodons o una mica aixafats… Decoreu-los amb els ingredients que teniu preparats i col·loqueu-los en una safata de forn.

Els de fruites seques, primer suqueu-los amb l’ou batut perquè la fruita s’enganxi, i tot seguit els pinteu-los perquè agafin color daurat.

Preescalfeu el forn a 240ºC, poseu la safata amb els panellets durant uns 7-8 minuts (el temps pot variar depenent del forn) i traieu-los quan tinguin un color dauradet. Deixeu-los refredar i ja estaran al punt.

Quan se’n fan conjuntament de totes les varietats, s’han de vigilar els més delicats. Els de coco es torren abans.

Possibles varietats: pinyons, ametlla, avellana, xocolata en pols, cafè, fruita confitada, coco ratllat…
Gustos especials: Per als de pinyons, afegiu a la massa una mica de sucre de vainilla. Per als d’ametlla, incorporeu a la massa un rajolí de whisky.
Per als de cafè, incorporeu un rajolí d’anís i una mica de Nescafé.

 

Ingredients

Ingredients per a la massa:

  • 500 g de farina d’ametlla
  • 450 g de sucre
  • 250 g de moniato
  • 1 rovell d’ou
  • 1 ou sencer

Deixa un comentari