Ous amb salsa al xerès
Per fer ous amb salsa al xerès heu de posar a bullir 4 ous amb aigua, sal i una mica de vinagre durant 10 minuts. Tot seguit, refresqueu-los amb aigua freda. Un cop freds, peleu-los i obriu-los per la meitat.
Bateu un ou fins que quedi molt escumós. Arrebosseu les meitats d’ou amb la farina, seguidament passeu-los per l’ou batut i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent fins que quedin daurats.
Retireu-los i deixeu-los escórrer sobre paper absorbent. En un morter piqueu els alls pelats, juntament amb el safrà i un polsim de sal i pebre.
Peleu i piqueu finament la ceba i deixeu-la estovar en una cassola de fang, amb 4 cullerades d’oli. Quan comenci a estar transparent incorporeu-hi la picada del morter i una culleradeta de farina per espessir.
Escampeu-hi pel damunt el xerès, deixeu evaporar l’alcohol i afegiu-hi 2 gots d’aigua calenta. Passats uns 3 o 4 minuts introduïu els ous a la cassola, tapeu-la i deixeu-los coure uns 5 minuts a foc suau. Serviu-los calents.
- 5 ous
- 1 ceba grossa
- 3 grans d’all
- ½ got de xerès sec
- una mica de safrà
- farina
- oli d’oliva
- vinagre
- sal i pebre blanc