Publicat el 08/03/2017

Per fer ostres gratinades al formatge tendre. Peleu l’all i tritureu-lo, gairebé a textura de pasta, juntament amb el julivert, una mica de sal i pebre blanc.

Afegiu aquesta pasta a la mantega, que ja tindreu a punt de pomada per facilitar-ne la integració. Incorporeu ½ copeta de vi blanc i barregeu bé tot el conjunt. Deixeu-ho refredar en el frigorífic fins que se solidifiqui.

Obriu les ostres pel darrera, amb compte de no trencar les valves ni fer-los perdre la seva pròpia aigua, i elimineu les valves superiors.

Desenganxeu la carn de l’ostra de la petxina (tallant el tendó) i deixeu-la reposar a la mateixa closca. Un cop desenganxades totes, preparareu una safata o plat gran que pugui anar al forn i dipositeu-hi una base de sal gruixuda, que servirà perquè les ostres no es belluguin.

Regueu cada ostra amb unes gotes de vi blanc i seguidament afegiu una làmina de la mantega que tindreu preparada, de forma que cobreixi tota la superfície de l’ostra.

Sobre la mantega escampeu-hi el formatge ratllat i introduïu la safata al grill. Deixeu-les fins que el formatge estigui fos i comenci a agafar color. Serviu-les d’immediat, sense deixar que es refredin.

 

Ingredients

· 12 ostres de mida mitjana
· 75 g de mantega
· vi blanc sec
· 1 branca de julivert
· 1 gra d’all
· 75 g de formatge emmental o gruyère tendre i ratllat
· pebre blanc molt
· sal de cuina i sal gruixuda

Deixa un comentari