Publicat el 21/07/2022

Orxata de xufla casolana.

 

L’orxata és un batut d’origen vegetal elaborat amb xufles, sucre i aigua, una de les begudes fresquetes que més ve de gust a l’estiu, i a més és molt fàcil de preparar.

 

El primer que caldrà fer és deixar les xufles en remull des de la nit anterior.

El mateix dia de la preparació, les rentarem i escorrerem.

En una batedora, picadora o robot de cuina les triturarem juntament amb mig litre d’aigua fins que quedin com una pasta densa (amb la textura aproximada del pa ratllat).

Colarem l’aigua i les triturarem de nou amb la resta de l’aigua.

Afegirem el sucre al líquid resultant, remourem bé i ho ficarem a la nevera perquè es refredi.

La servirem acompanyada d’uns deliciosos fartons.

 

Eva Remolina / AMIC

Ingredients

  • 250 g de xufles (preferiblement valencianes)
  • 1 litre d’aigua
  • 100 g de sucre de llustre o sucre blanc

Deixa un comentari