Musclos al vi blanc amb curri
Per fer musclos al vi blanc amb curri heu de rentar, raspar els musclos i reservar-los.
En una cassola prou gran perquè càpiguen els musclos aprofundir la mantega i a foc suau ofegar les escalunyes pelades i picades, remenant sovint.
Quan l’escalunya estigui transparent regar amb el vi, deixar evaporar lleugerament l’alcohol i seguidament incorporar els musclos.
Tapar la cassola i amb el foc ben fort deixar que s’obrin, remenant de tant en tant. Quan els musclos s’hagin obert, apartar del foc, colar el joc de la cocció i reservar els musclos.
Tornar a col·locar el joc de la cocció a la cassola, rectificar de sal i reduir a la meitat, afegir el julivert picat, la crema de llet i el curri.
Remenar bé i deixar coure tot junt un parell de minuts, incorporar els musclos i barrejar-los amb la salsa.
- 2 g de musclos
- 3 escalunyes
- 50 g de mantega
- 1 got gran de vi blanc sec
- 100 ml de crema de llet
- 1 culleradeta de curri
- 1 cullerada de julivert fresc sal