Musclos a la marinera
Pèr fer musclos a la marinera heu de netejar bé els musclos, rentar-los i disposar-los en una cassola juntament amb 2 fulles de llorer, una branca de farigola, el suc de llimona i un got d’aigua.
Tapar i deixar a foc viu fins que els musclos s’obrin. Una vegada oberts deixar refredar, escórrir-los (reservant el brou), treure una part de la closca i reservar-los.
Colar el brou de la cocció i reservar-lo. Mentres, farem una picada amb les ametlles, els alls i el julivert, quan estigui ben fina deixatar amb una mica d’aigua.
Posar oli en una cassola i daurar les cebes ratllades, quan comencin a agafar color incorporar els tomàquets triturats sense pell ni llavors i deixar coure fins que perdin tota l’aigua, després regar amb el vi i deixar evaporar l’alcohol, baixar el foc, incorporar la farina, deixeu-ho coure uns 10 minuts remenant sovint i salpebrar.
Afegiu-hi el brou de coure els musclos junt amb la picada, donar un bull i incorporar els musclos que tenim reservats, coure tot junt uns 5 minuts.
Abans de servir regar amb l’anís.
- 2 kg de musclos grans
- 3 grans d’all julivert brins de safrà
- 50 g d’ametlles torrades
- 2 cebes grans
- 300 g de tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc sec
- 2 cullerades de farina
- 1 raig d’anís sec suc d’1 llimona llorer i farigola sal, pebre i oli