Publicat el 25/01/2006

Per fer mousse de xocolata negra hem de co·locar  la xocolata en un recipient i l’escalfarem al bany maria, és a dir, dins d’un altre recipient amb aigua calenta, i deixarem que les pastilles es fonguin.

És molt important que no ens caigui aigua dins la xocolata, ja que ens quedaria inservible.D’altra banda, separarem dels ous la clara i el rovell, amb compte de no tacar la clara amb el rovell. Els col·locarem en dos bols grans.

En primer lloc,  incorporarem els 50 g de sucre al rovell i el muntarem amb l’ajuda d’un batidor, si pot ser elèctric, fins que observem que aclareix el seu color i agafa una textura cremosa.

En segon lloc, hem de muntar les clares a punt de neu, també amb l’ajuda del batidor elèctric. Els 100 g de sucre restants els barrejarem amb 20 cl d’aigua i ho posarem a bullir fins que observem que té una textura de xarop espès, i l’afegirem en calent a les clares muntades sense deixar de batre.

Finalment, només ens queda barrejar el rovell blanquejat, la merenga i seguidament la xocolata. Heu d’utilitzar una espàtula no metàl·lica i barrejar amb molt de compte fent un 8 a la massa fins que quedi homogènia.

Aquest procés és molt important per evitar que la mousse perdi aire.Ara que és temps de cítrics us aconsello que l’acompanyeu amb una melmelada de taronja.

Ingredients

  • Ingredients per a 4 o 6 comensals:
  • 300 g xocolata negra
  • preferentment cobertura amb un 60% de cacau, també podeu utilitzar les habituals pastilles de xocolata negra.
  • 7 ous grans
  • 100 g sucre
  • 50 g sucre

Deixa un comentari