Publicat el 25/07/2019

Deixeu les mongetes en aigua durant 24 hores. Passat aquest temps escorreu-les i poseu-les en una olla, cobriu-les d’aigua i incorporeu la fulla de llorer. Quan comencin a bullir, canvieu l’aigua i deixeu-les coure lentament fins que estiguin al punt. Afegiu la sal en finalitzar la cocció.

Netegeu el calamar, renteu-lo, assequeu- lo i talleu-lo a daus. Netegeu els musclos, obriu-los al vapor amb una mica de vi blanc, un cop oberts reserveu-los i guardeu el líquid que han deixat.

Escalfeu oli en una cassola de fang, fregiu els trossos de calamar i quan estiguin daurats reserveu-los. En el mateix oli salteu els llagostins i reserveu-los.

A la mateixa cassola fregiu la ceba ratllada, i quan comenci a agafar color incorporeu els alls i el julivert picats, juntament amb els tomàquets ratllats. Quan el sofregit estigui al punt, regueu amb el vi i quan l’alcohol s’hagi evaporat incorporeu el suc dels musclos. Remeneu-ho bé i afegiu el calamar i les mongetes lleugerament escorregudes; deixeu-ho coure a foc lent uns 8 minuts. Xafeu el safrà en un morter, barregeu-lo amb una mica de suc de coure les mongetes i afegiu-lo a la cassola. Finalment salpebreu-ho al gust, incorporeu els llagostins (o gambes) i els musclos i deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts més. Serviu amb la mateixa cassola.

Ingredients

  • 300 g de mongetes del ganxet
  • 1 fulla de llorer
  • 250 g de calamars
  • 10 llagostins o gambes mitjanes
  • ½ kg de musclos

Sofregit:

  • 1 ceba grossa
  • 200 g de tomàquets madurs
  • 3 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • 1 raig de vi blanc sec
  • 8 brins de safrà
  • oli, sal i pebre

Deixa un comentari