Mongetes amb gambes
Per fer mongetes amb gambes en una cassola amb una mica d’oli fregiu les gambes, aixafeu-ne els caps perquè surti el suc, peleu les cues i reserveu-les.
Peleu la ceba, ratlleu-la i fregiu-la en el mateix oli de les gambes.
Quan la ceba comenci a agafar color, afegiu-hi els tomàquets ratllats sense llavors ni pell i rectifiqueu de sal.
Quan el tomàquet comenci a estar cuit, incorporeu-hi les mongetes amb una mica de suc de la cocció i deixeu-ho coure tot junt.
Passats uns 5 minuts, afegiu-hi les gambes, remeneu-ho bé i reserveu-ho en una safata per anar al forn.
Mentrestant, amb l’all i l’oli prepareu l’ allioli negat, escampeu-lo per sobre les mongetes, poseu-les uns dos minuts al forn que ja tindreu calent, i ja les podreu servir.
- ½ kg de mongetes cuites
- 12 gambes grosses
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 1 gra d’all
- sal i oli d’oliva