Medallons de rap agredolços
Una vegada nets i ben escorreguts els medallons de rap, col·loqueu-los en un recipient de vidre. En un bol barregeu el vi, el suc de llimona, les cullerades de suc de taronja, la soja, el sucre, la sal i pebre al gust. Un cop tot ben barrejat, escampeu-ho per sobre del rap, tapeu la safata i deixeu-ho marinar una hora en un lloc fred.
Mentrestant, poseu l’arròs en una olla, amb abundant aigua amb sal, fins que quedi al dente. Escorreu-lo, passeu-lo per una paella amb una mica de mantega i reserveu-lo.
Un cop passat el temps, traieu el rap de la safata, deixeu-lo escórrer una mica, fregiu-lo en una paella amb una mica d’oli per ambdós costats i reserveu-lo. Poseu el líquid de la marinada en un cassó, afegiu el suc de taronja restant i deixeu-ho coure cinc minuts, remenant de tant en tant.
Serviu el rap regat amb la salsa i acompanyat de l’arròs salvatge, calent.
- 12 medallons de rap
- 1 cullerada (de postres) de suc de llimona
- 1/2 got de vi blanc
- 6 cullerades de suc de taronja
- 3 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada (de postres) de sucre
- ½ got de suc de taronja
- sal i pebre
- oli
Per acompanyar:
- 300 g d’arròs salvatge i mantega