Mandonguilles amb gambes
Per fer mandonguilles amb gambes heu de trencar l’ou en un plat fons, batre com per a acer truita i incorporar la llesca de pa.
Deixar una mica perquè el pa es quedi tou. En una font gran barreja les cames juntament amb l’all, el julivert i la barreja d’ou i pa , assaonar i pastar.
Formar boletes petites, enfarinar, fregir en una paella amb oli calent i reservar. Posar oli en una paella, quan estigui calent marcar les gambes per tots dos costats i reservar.
En la mateixa paella, amb la ceba ratllada i el tomàquet triturat preparar un sofregit. Un cop estigui en sumi punt, salpebrar, afegir les mandonguilles juntament amb un got d’aigua i deixar coure a foc suau uns 20 minuts.
Quan ja hagi passat aquest temps afegir la picada deixatatge amb una mica d’aigua juntament amb les gambes, rectifiqueu de sal i deixar coure tot junt altres 10 minuts.
- ½ kg de carn picada de vedella
- ½ kg de carn picada de poc
- 12 gambes
- 1 ceba gran
- 3 tomàquets maduros
- All i julivert picats
- 1 ou
- 1 llesca de panharina blanca
- Oli, sal i pebre picada
- 80 g d’ametlles tostadas
- 1 porció de xocolata negra