Publicat el 21/09/2023

Mandonguilles amb ceps.

 

Comenceu fent les mandonguilles. En un bol gran, barregeu la carn picada, l’ou, el pa remullat amb la llet (traieu-ne l’excés de líquid), l’all i el julivert picat (opcional), la sal i el pebre fins que tots els ingredients estiguin ben mesclats.

Formeu boles petites amb la mescla i reserveu-les.

En una paella gran, poseu a escalfar l’oli i, quan sigui calent, aneu fregint les mandonguilles; ha de ser una cocció ràpida. Retireu-les i reserveu-les.

En una cassola gran, afegiu una mica d’oli i feu un sofregit amb la ceba i el tomacó, sofregiu la ceba picada fins que sigui transparent i seguidament tireu-hi els tomacons ratllats. Quan estigui fet, incorporeu-hi els bolets, cuineu-los fins que hagin perdut l’aigua i tireu-hi un rajolinet de vi ranci. Deixeu que s’evapori l’alcohol i ja hi podreu posar les mandonguilles, juntament amb el brou. Ho deixarem coure uns 15 minuts i, mentre es va coent, prepararem la picada amb el julivert, el pa torrat i la xocolata. 5 minuts abans d’acabar la cocció, la tirem a la cassola i deixem que s’integri tot.

Ingredients

INGREDIENTS

  • 500 g de carn picada (barreja de vedella i porc)
  • 2 llesques de molla de pa remullades amb llet
  • 1 ou
  • Sal i pebre
  • All i julivert (opcional)
  • Farina
  • Oli

SALSA

  • 1 ceba
  • 2 tomacons
  • 350 g de ceps
  • Vi ranci
  • ¾ de l de brou de pollastre

PICADA

  • Una llesca de pa fregit
  • julivert
  • 2 preses petites de xocolata negra

Deixa un comentari