Mandonguilles amb ceps
Mandonguilles amb ceps.
Comenceu fent les mandonguilles. En un bol gran, barregeu la carn picada, l’ou, el pa remullat amb la llet (traieu-ne l’excés de líquid), l’all i el julivert picat (opcional), la sal i el pebre fins que tots els ingredients estiguin ben mesclats.
Formeu boles petites amb la mescla i reserveu-les.
En una paella gran, poseu a escalfar l’oli i, quan sigui calent, aneu fregint les mandonguilles; ha de ser una cocció ràpida. Retireu-les i reserveu-les.
En una cassola gran, afegiu una mica d’oli i feu un sofregit amb la ceba i el tomacó, sofregiu la ceba picada fins que sigui transparent i seguidament tireu-hi els tomacons ratllats. Quan estigui fet, incorporeu-hi els bolets, cuineu-los fins que hagin perdut l’aigua i tireu-hi un rajolinet de vi ranci. Deixeu que s’evapori l’alcohol i ja hi podreu posar les mandonguilles, juntament amb el brou. Ho deixarem coure uns 15 minuts i, mentre es va coent, prepararem la picada amb el julivert, el pa torrat i la xocolata. 5 minuts abans d’acabar la cocció, la tirem a la cassola i deixem que s’integri tot.
INGREDIENTS
- 500 g de carn picada (barreja de vedella i porc)
- 2 llesques de molla de pa remullades amb llet
- 1 ou
- Sal i pebre
- All i julivert (opcional)
- Farina
- Oli
SALSA
- 1 ceba
- 2 tomacons
- 350 g de ceps
- Vi ranci
- ¾ de l de brou de pollastre
PICADA
- Una llesca de pa fregit
- julivert
- 2 preses petites de xocolata negra