Lluç farcit de xampinyons
Per fer lluç farcit de xampinyons heu de rentar el lluç, ha d’estar sense cap i obert en forma de llibre, i deixeu-lo escórrer.
Peleu i piqueu finament els alls, talleu el bacó a trossos petits, peleu les gambes, renteu els xampinyons i talleu-los a làmines.
Poseu oli en una paella i, quan sigui calent, fregiu-hi els alls juntament amb el bacó; quan l’all comenci a canviar de color, incorporeu-hi les cues de gamba pelades i els xampinyons.
Salteu-ho tot a foc viu, regueu-ho amb un raig de vi i, quan l’alcohol s’hagi evaporat, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Obriu el lluç, farciu-lo amb el preparat reservat, tanqueu-lo i passeu-lo per farina.
Poseu un raig d’oli en una safata per anar al forn, amb cura poseu-hi el lluç, regueu-lo pel damunt amb la resta de vi i un raig d’oli.
Poseu la safata al forn, prèviament escalfat a 180º durant uns 15 minuts. Traieu-lo del forn i ja el podeu servir.
- 1 lluç d’1 kg aprox.
- 200 g de gambes
- 200 g de xampinyons
- 50 g de bacó
- 2 grans d’all
- 1 got de vi blanc sec
- farina
- oli d’oliva i sal