Lluç farcit de saló i formatge
Per fer lluç de farçit de saló i mormatge heu de preparar la peça del lluç sense cap ni espina, en dues supremes. Mentre escalfar el forn a 180º dalt i baix.
Tallar el salmó a tires i barrejar-lo amb el formatge ratllat.
Salpebrar els filets de lluç, col·locar un sobre l’altre i tallar 4 o 5 racions (segons la mesura del peix).
Rentar les pomes i tallar-les a rodanxes de ½ centímetre de gruix, després salpimentar.
Untar amb oli una safata de forn, disposar en el fons les rodanxes de poma. A sobre de cada rodanxa col·locar una meitat de filet de lluç, sobre cada filet posar una mica de salmó i formatge i tapar amb l’altre filet, ruixar amb oli i coure al forn uns 8 minutos.
Mentres, en un recipient barrejar el vi amb la mel, la farina de blat de moro i el parmesà. Passats els 8 minuts obrir el forn, ruixar el peix amb la salsa i deixar coure tot junt 5 minuts més.
En una paella escalfar un bon raig d’oli i coure l’all picat juntament amb les gambes senceres.
Servir cadascuna de les racions de lluç amb una gamba a sobre i acompanyar de la seva salsa.
- 1 lluç fresc sencer
- 100 g de salmó fumat
- 100 g de formatge gruyere ratllat
- 2 pomes golden
- 4 gambes
- 2 grans d’all
- oli, sal i pebre
Salsa:
- 1 got de vi blanc sec
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de “maicena”
- 40 g de formatge parmesà ratllat