Publicat el 04/10/2018

Per fer lluç amb salsa veda i cloïses heu de renteu bé les cloïsses i deixeu-les una bona estona amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra, si en tenen.

Traieu l’espina del lluç i talleu-lo a supremes, i de cada suprema feu-ne dos trossos; renteu-les i deixeu-les escórrer. Peleu la ceba i piqueu-la fina.

Poseu oli en una cassola de fang i fregiu la ceba, els alls i la meitat del julivert. Quan la ceba ja comenci a agafar color afegiu una culleradeta de farina, remeneu-ho bé, incorporeu-hi el vi i deixeu que s’evapori.

Tot seguit regueu amb el brou de peix o aigua i poseu les supremes de lluç que prèviament haureu salat.

Deixeu-les a foc baix i amb la cassola tapada uns cinc minuts, i aneu rotant la cassola perquè lligui la salsa i el peix no s’enganxi.

Passat aquest temps incorporeu les cloïsses juntament amb la resta de julivert i deixeu-ho al foc, amb la cassola tapada, fins que les cloïsses s’obrin.

Ingredients

  • 1 lluç palangre (1 kg)
  • 400 g de cloïsses
  • 1 ceba
  • 3 grans d’all picats
  • 3 branques de julivert trinxat
  • 1 cullerada rasa de farina
  • 1 copeta de vi blanc sec
  • 1 got de brou de peix o aigua
  • sal i oli d’oliva

Deixa un comentari